Σπέτσες

Spetses0114

Το νησί είναι γνωστό ιστορικά για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η μοναδική ηρωίδα που διέθεσε ολόκληρη την περιουσία της για την απελευθέρωση της πατρίδας, και πολλοί άλλοι επαναστάτες από το νησί πολέμησαν για την ελευθερία και συνέβαλαν στην επιτυχία της επανάστασης.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Σπέτσες αναπτύχθηκαν σε κοσμοπολίτικο προορισμό που σύχναζαν βασιλείς και εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες.

Η παραδοσιακή τέχνη της ξυλοναυπηγικής συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τις παλιές τεχνικές να περνάνε από πατέρα σε γιο. Στα καρνάγια του νησιού ακόμα πλανώνται μυρωδιές φρέσκιας μπογιάς και πίσσας, και έχουν τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον.

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια του χωριού και απολαύστε τα εντυπωσιακά βοτσαλωτά φτιαγμένα από τοπικούς τεχνίτες που κοσμούν τους δρόμους, τις πλατείες και τις αυλές του νησιού.

Οι Σπέτσες είναι το νοτιοδυτικότερο νησί του Αργοσαρωνικού. Έχουν έκταση 27 τ.χλμ., μήκος ακτών 29 χλμ. και πληθυσμό 4.000 κατοίκους. Απέχουν 54 ν.μ. από τον Πειραιά αλλά μόλις 2,5 ν.μ. από την απέναντι Αργολική ακτή (περιοχή Κόστα, κοντά στο Πόρτο Χέλι - Πελοπόννησος) με την οποία συνδέεται ακτοπλοϊκά.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 

error: