ΠΟΡΟΣ

the-island-of-poros-view-near-the-sea


Ο Πόρος είναι ένα μικρό μαγευτικό νησί, ένας μικρός παράδεισος που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στον επισκέπτη. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Σαρωνικού κόλπου και χωρίζεται από την Πελοπόννησο και την πόλη του Γαλατά με ένα μικρό θαλάσσιο κανάλι, το οποίο διανύει καραβάκι σε 3 μόλις λεπτά, γι’ αυτό και λέγεται μικρός Βόσπορος.

Ο Πόρος απέχει περίπου 58 χιλιόμετρα (31 ναυτικά μίλια) νότια από τον Πειραιά κι αποτελεί δημοφιλή προορισμό Σαββατοκύριακων για τους Αθηναίους ταξιδιώτες, και όχι μόνο. Η επιφάνεια του νησιού είναι περίπου 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει 4.350 κατοίκους, εκ των οποίων ελάχιστοι κατοικούν εκτός πόλης. Απέχει μία ώρα με ιπτάμενο δελφίνι ή με το φέρρυ από τον Πειραιά και 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα.

Η πόλη του Πόρου με τα υπέροχα κτίριά της είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, γεγονός που δίνει το πλεονέκτημα στον επισκέπτη της ειδυλλιακής και πανοραμικής θέας από τα περισσότερα σημεία του νησιού. Οι περίπατοι στα γραφικά σοκάκια του Πόρου, ειδικά το βράδυ που τα φώτα καθρεφτίζονται στο νερό, θα σας μαγέψουν με το ονειρικό σκηνικό που συνθέτουν.

Το απέραντο γαλάζιο, οι καταπράσινοι λόφοι και τα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες του νησιού, δημιουργούν ένα τοπίο ηρεμίας και απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Η γεωγραφική του θέση τον κάνει να υπερέχει ως εναλλακτική λύση διαμονής αντί της Αθήνας, εφόσον είναι πολύ κοντά σε όλες τις μεγάλες πόλεις, και μπορεί να αποτελεί βάση για να κάνει κάποιος διακοπές και να επισκεφτεί όλη την Πελοπόννησο ή άλλα κοντινά νησιά (χρειάζεστε μόνο μιάμιση ώρα με το πλοίο για να επισκεφθείτε την Αίγινα, μισή ώρα με το δελφίνι για να εξερευνήσετε την Ύδρα και λιγότερο από μία ώρα με το ιπτάμενο δελφίνι για μια ημερήσια εκδρομή στις Σπέτσες), ενώ παράλληλα βρίσκεστε μόλις μία ώρα μακριά από το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας.ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

 


 

error: