Αράχωβα


Αράχωβα. Η αρχόντισσα του Παρνασσού.

Χτισμένη αμφιθεατρικά , απλώνεται μεγαλόπρεπα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, για να καταλήξει σε χαράδρα, όπου ρέει ο ποταμός Πλείστος.

Είναι στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για όλο το χρόνο και αυτό γιατί συνδυάζει την άγρια ομορφιά με την παράδοση και τον κοσμοπολίτικο αέρα.

Για τους παθιασμένους του χιονιού, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού τους περιμένει το χειμώνα ενώ τις άλλες εποχές η πεζοπορία, ορειβασία στα μοναδικά μονοπάτια θα τους εκπλήξουν ευχάριστα .

Περπατήστε στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία  με τα  μαγαζιά θα απολαύσετε τον καφέ σας και γευθείτε υπέροχες γεύσεις από ντόπια προϊόντα  στις πολλές ταβέρνες όπου μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την φορμαέλα Αράχωβας και φυσικά παραδοσιακά αραχωβίτικα γλυκά.

Ανεβείτε τα σκαλιά που ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο, για να βρεθείτε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου θα θαυμάσετε τη υπέροχη θέα. Κάθε χρόνο γίνεται το γνωστό πανηγυράκι στην Αράχωβα προς τιμήν του Άη Γιώργη.

Ατενίστε τον απόκρημνο βράχο  με το ρολόι και επισκεφθείτε το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.

Η Αράχωβα απέχει 167 χλμ από την Αθήνα κι έτσι σε μόλις 2 ώρες μπορείτε να βρεθείτε εκεί.

Από Θεσσαλονίκη απέχει 375 χλμ. και το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ


 


error: