Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτεί μια γυναίκα;

Οσο ανεβαίνει η ηλικία της γυναίκας, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για να διαρκέσει χρόνια ολόκληρα ο γάμος της

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτεί μια γυναίκα και να μακροημερεύσει ο γάμος της;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τις γυναίκες, η καλύτερη ηλικία για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους με τον αγαπημένο τους αλλά και να αποκτήσουν οικογένεια είναι μετά τα 26 έτη.

Οσο ανεβαίνει η ηλικία της γυναίκας, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για να διαρκέσει χρόνια ολόκληρα ο γάμος της. Δηλαδή, μετά τα 45, το πιθανότερο είναι για μία γυναίκα που βάζει στεφάνι σε αυτή την ηλικία να περάσει μετά από κάποια χρόνια το... κατώφλι του δικηγόρου. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που παντρεύονται σε ηλικία κάτω των 20 ετών.

Η ηλικία γάμου παίζει σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την σταθερότητα του γάμου,  σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Φιλίπ Κοέν από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, που ανέλυσε τα στοιχεία διαζευγμένων και παντρεμένων γυναικών στις ΗΠΑ το 2013.

Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα 350 χιλιάδων γυναικών, επικεντρώθηκε στην ηλικία των γυναικών που συμμετείχαν. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, οι γυναίκες από 26 ετών και άνω,  ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να στεριώσει ο γάμος τους.

Για τον Αμερικανό κοινωνιολόγο, οι γυναίκες που παντρεύονται μετά τα 26α γενέθλιά τους, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μην καταλήξουν στο διαζύγιο.

Επιπλέον, για μια γυναίκα που παντρεύεται σε μικρή ηλικία - κάτω των 20 ετών - η πρόβλεψη για την διάρκεια του γάμου της είναι από πέντε έως δέκα χρόνια.

Μία άλλη μελέτη που διεξήχθη το 2015 έδειξε ότι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτεί μία γυναίκα είναι από 28 έως 32 ετών.

Εκτός από την ηλικία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ενός γάμου όπως η οικονομική κατάσταση των συντρόφων, η εκπαίδευση,  αλλά και οι απιστίες.

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στη Γερμανία, η μέση ηλικία που παντρεύονται οι γυναίκες είναι 31 ετών ενώ για τους άντρες 32,7 ετών. Ένας στους τρεις γάμους στη χώρα της Μέρκελ καταλήγει σε διαζύγιο.

cretalive.gr

 

Comments are closed.

error: