Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Λατρεύετε τα παιδιά σας και τον σύζυγος σας, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που νοιώθετε ότι ο γάμος σας έχει μείνει στάσιμος. Γιατί ενώ οι σχέσεις φέρνουν μεγάλη χαρά, απαιτούν επίσης πολύ προσπάθεια και ενέργεια. Είναι λοιπόν λογικό τα ζευγάρια να βιώνουν τη σύγκρουση και να αντιμετωπίζουν τα σκαμπανεβάσματα που φέρνει η ζωή. Αν θα είναι ή όχι ευτυχισμένος ο γάμος σας, εξαρτάται από εσάς τους ίδιους και από την επικοινωνία που έχετε με το σύντροφο σας.

Μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας έδειξε ότι το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο, είναι η αλληλεκτίμηση μεταξύ των ζευγαριών και η επικοινωνία. Όσο πιο πολύ εκφράζετε το θαυμασμό στον σύντροφο σας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη. Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους, για να δείξετε στον αγαπημένο σας την εκτίμηση που νιώθετε για εκείνον.

Να δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας. Έχει αποδειχθεί ότι η ευγνωμοσύνη είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη υγεία της σχέσης. Σκεφτείτε γεγονότα και εμπειρίες που έχετε περάσει μαζί και αρχίστε να λέτε ευχαριστώ στο σύντροφο σας, ακόμα και αν δεν νιώθετε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη εκείνη την ημέρα.

Εκφράστε την αγάπη που νιώθετε για το έτερο σας ήμισυ μπροστά στα παιδιά σας. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσει πολύ όμορφα εκείνη τη στιγμή.

Να υπερασπίζεστε το σύντροφο σας μπροστά στους φίλους και στους συγγενείς, όταν εκείνοι τον κατακρίνουν χωρίς λόγο.

Διατηρήστε τη σωματική επαφή. Ακόμα και αν μια μέρα έχετε κακή διάθεση, μη στερήσετε από τον αγαπημένο σας ένα φιλί ή μια αγκαλιά. Τα χάδια και γενικά η σωματική επαφή, ακόμα και το απλό άγγιγμα, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε και πάλι ερωτευμένοι.

Φροντίστε τον αγαπημένο σας. Κάντε του μικρές χάρες, όπως να ξυπνήσετε πιο νωρίς και να του φτιάξετε πρωινό. Τα απλά καθημερινά πράγματα είναι που κρατάνε αναμμένη τη φλόγα σε μια σχέση.

Μην αφήνετε ποτέ το σύντροφο σας να φύγει για τη δουλειά, χωρίς να του πείτε πόσο πολύ τον αγαπάτε. Μπορεί να δείχνετε την αγάπη σας με πράξεις, αλλά δεν είναι κακό που και που να την εκφράζετε και με λόγια. Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι η αγάπη και η τρυφερότητα.

Να συζητάτε πάντα αυτό που σας απασχολεί. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας για μια ειλικρινή και όμορφη συμβίωση. Αν σας ενοχλεί κάτι που έκανε, αντί να κρατάτε μούτρα, απλά συζητήστε το και προσπαθήστε να βρείτε μια κοινή λύση.

Αποδεχτείτε το σύντροφό σας έτσι όπως είναι. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και συνεπώς διαφορετικός. Αυτό ισχύει και για το έτερο σας ήμισυ, γι αυτό και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Στη πραγματικότητα όταν θέλετε να αλλάξετε κάποιον, το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλέσετε κρίση στη σχέση.

Μπορεί να έχετε υποσχεθεί να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όμως η εκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός είναι εκείνα που θα κρατήσουν ισχυρό έναν γάμο. Η αγάπη είναι δόσιμο ψυχής και όχι μαθηματική σκέψη.

 

jenny.gr

Comments are closed.

error: