Κερδίστε τις εντυπώσεις με την άφιξή σας στην εκκλησία

Ο δρόμος για την εκκλησία έχει τη δική του ιστορία.  Ό,τι και αν επιλέξετε, λιμουζίνα, αντίκα ή άμαξα (ακόμα και πεζές), οφείλετε να καταφτάσετε… με στιλ!

Μια γυαλιστερή, τελευταίας έκδοσης λιμουζίνα Lincoln ή μια κλασική Rolls Royce. Ίσως είναι οι πρώτες απαντήσεις που σας έρχονται στο μυαλό στο ερώτημα: «Με τι μέσο θα ήθελες να φτάσεις στην εκκλησία;». Και όμως, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές: από έναν παλιό, χαριτωμένο σκαραβαίο, μια σπάνια Mercedes αντίκα, μια εντυπωσιακή Jaguar, μια «χολιγουντιανή» Cadillac, ένα κάμπριο σπορ αυτοκίνητο ή ακόμα… ένα ταχύπλοο ή μια βάρκα (αν ο γάμος σας είναι παραθαλάσσιος). Ό,τι και να επιλέξετε, φροντίστε να ακολουθήσετε σωστά τους… «κανόνες του δρόμου».

Βάλτε μπρος τις μηχανές!

Έχετε σχεδιάσει έναν υπέροχο γάμο, με κάθε λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά. Η άφιξη σας δεν μπορεί παρά να ανταποκρίνεται –εξίσου- στην τελειότητα!

Φροντίστε, λοιπόν, να μην αφήσετε στην τύχη (με όποιο μέσο διαθέτουμε) ή την τελευταία στιγμή την επιλογή του μέσου που θα σας οδηγήσει στην εκκλησία, στο χώρο φωτογράφησης, στο χώρο δεξίωσης, στο ξενοδοχείο ή στο αεροδρόμιο. Αν έχετε καταλήξει ότι επιθυμείτε αυτοκίνητο, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα μοντέλων, που σας προσφέρουν οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων πολυτελείας. Ένα εύλογο διάστημα αναζήτησης μέσου είναι έξι μήνες νωρίτερα, πόσο μάλλον αν ψάχνετε κάτι σπάνιο (π.χ. μια συγκεκριμένη αντίκα).

Αναλόγως…

Αν έχετε ενδοιασμούς για το αυτοκίνητο που θα διαλέξετε, μπορείτε απλά να το συζητήσετε με τους επαγγελματίες στους οποίους θα απευθυνθείτε.

Η επιλογή του αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει με το στιλ του γάμου, αλλά με την επιθυμία του ζευγαριού, την κουλτούρα και τη διάθεση του. Συνήθως, τα περισσότερα ζευγάρια,  έχουν ήδη καταλήξει στο τι θέλουν. Ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν το american dream προτιμούν μια λιμουζίνα, τα πιο κλασικά ζευγάρια θα προτιμήσουν μια παλιά Rolls Royce, ενώ όσοι ζητάνε κάτι πιο ρετρό καταλήγουν στις παλιές Mercedes ή Jaguar. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να δώσουμε γενικά σαν συμβουλή, είναι ότι καλό θα ήταν να αποφύγετε τα λευκά αυτοκίνητα (τα οποία έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση!). Και αυτό γιατί τα σκούρα χρώματα στα αυτοκίνητα (το μαύρο, το μπλε, το μπορντό) γράφουν καλύτερα στις φωτογραφίες, ταιριάζουν καλύτερα με όλα τα χρώματα νυφικού και κάνουν καλύτερη αντίθεση μ’ αυτό.

Ένα ζευγάρι, πριν καταλήξει σε μια εταιρία, θα πρέπει να εξετάσει α) αν είναι καλά οργανωμένη β) αν το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει είναι σε καλή κατάσταση (ζητήστε να το δείτε!), γ) αν ο οδηγός είναι επαγγελματίας, καθαρός, καλοντυμένος, δ) η εταιρία να είναι συνεπής στις ώρες της και στις διαδρομές της (πρέπει, ωστόσο, να δώσουμε σαφείς οδηγίες στον οδηγό), και δ) να εξασφαλίσει (με συμβόλαιο) ότι θα παραλάβει το μοντέλο αυτοκινήτου που έχει επιλέξει (το οποίο, όπως είπαμε πρωτίστως, έχετε τσεκάρει ότι είναι σε καλή κατάσταση).

Επιπλέον, ρωτήστε: α) για την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου, β) για τις υπηρεσίες που σας παρέχει η εταιρία (π.χ. αν η παρουσία οδηγού περιλαμβάνεται στην τιμή, αν επιβαρύνεστε επιπλέον και πόσο, εφόσον ζητήσετε περισσότερες από τις συμφωνημένες ώρες κ.ά.), γ) για τα πακέτα προσφοράς (π.χ. αν γίνεται καλύτερη τιμή για ενοικίαση περισσοτέρων από ένα αυτοκίνητα), δ) για γάμους εκτός Αθηνών (αν αναλαμβάνει η εταιρία και ποιο το επιπλέον κόστος) και για υπηρεσία μίνι bus για τη μεταφορά καλεσμένων (αν διαθέτουν και μπορούν να σας κάνουν προσφορά).

Άλλα μέσα…

Τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν φυσικά τη μόνη σας επιλογή. Αν είστε φίλοι της μοτοσικλέτας, για παράδειγμα, μπορείτε κάλλιστα να στολίσετε τη μηχανή σας ή να ζητήσετε τη συμβολή των «μηχανόβιων» φίλων σας, να σας συνοδεύσουν. Αν πάλι η εκκλησία σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ή σε νησί, μπορείτε να επιλέξετε τη μεταφορά σας με ένα καϊκάκι ή με ταχύπλοο (μπορείτε να ενοικιάσετε). Υπάρχει, βεβαίως, πάντα και η ρομαντική επιλογή της άμαξας, που θα μπορούσε να σας οδηγήσει…  καλπάζοντας στην εκκλησία.

Τέλος, φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να πάτε πεζές στην εκκλησία. Η περίπτωση αυτή, βεβαίως, προϋποθέτει μικρές αποστάσεις, καθαρό αέρα και συνοδεία… παραδοσιακών οργάνων!


 

Comments are closed.

error: