Απίθανοι τρόποι για να απογειώσετε το γάµο σας!

Ο γάµος είναι ευτυχία. Η δική σας ευτυχία! Γι’ αυτό και πρέπει να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να περάσετε πρώτα απ’ όλα εσείς καλά εκείνη τη σηµαντική ηµέρα της ζωής σας. Αυτό µπορεί να σηµαίνει ότι δεν θα ακολουθήσετε την πεπατηµένη οδό... αλλά θα κάνετε και κάποιες «τρέλες». Εµείς σας προτείνουµε µερικές από τις δικές µας τρέλες και εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε εκείνες που θα σας κάνουν «κλικ»!

The big list

Θέλετε ένα διασκεδαστικό γάµο; Βάλτε καλά στο νου σας ότι προκειµένου να εξασφαλίσετε έναν τέτοιο γάµο θα πρέπει να επιλέξετε «διασκεδαστικούς» καλεσµένους. Εάν αποφασίσετε να κάνετε ανοιχτό γάµο φροντίστε να είστε σίγουροι για τους ανθρώπους που θέλετε να βρίσκονται κοντά σας µια τόσο σηµαντική ηµέρα της ζωής σας. Πάρτε χαρτί και µολύβι και βάλτε «τικ» στα πρόσωπα που ξέρετε ότι θα περάσουν καλά και θα µοιραστούν την ευτυχία σας είτε τους πάτε σε ένα πολυτελές κτήµα, είτε τους στριµώξετε στο σπίτι σας, είτε το φαγητό περιλαµβάνει µόνο finger food, είτε ολόκληρο το µενού της καλύτερης κουζίνας. Πάρτε τη γόµα σας και σβήστε από τη λίστα σας τους ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα σας κρίνουν κακοπροαίρετα, θα έρθουν από υποχρέωση ή θα µεταφέρουν τον αρνητισµό τους τη µέρα του γάµου σας. Βάλτε φρένο στους αµέτρητους άγνωστους καλεσµένους που προτείνουν οι γονείς σας και προσπαθήστε να γίνετε όσο πιο επιλεκτικοί µπορείτε µε τα δεδοµένα που έχετε. Όταν το 50% της λίστας σας περιλαµβάνει ανθρώπους όπως την τέταρτη ξαδέρφη που είχατε δει µία φορά στα βαφτίσια της µακρινής σας θείας ή εκείνο τον συνάδελφο που σας κουτσοµπόλευε στην πρώτη δουλειά σας, τότε η µέρα της ζωής σας θα µετατραπεί σε µια ανοικεία και απρόσωπη εκδήλωση. Μία καλή παρέα πάντα αποτελεί εγγύηση για µια όµορφη βραδιά. Πριν λοιπόν αρχίσετε να σηµειώνετε ονόµατα σκεφτείτε καλά: ποιους θα καλούσα στο πάρτι µου;

Είναι το µέρος του γάµου µου!

Τι πιο σηµαντικό από τη µέρα του γάµου σας; Φυσικά το µέρος του γάµου σας! Εάν η οικονοµική σας κατάσταση το επιτρέπει, τότε η καλύτερη λύση είναι να φύγετε όσο πιο µακριά µπορείτε. Μαζέψτε φίλους και συγγενείς, βάλτε τους σε ένα πλοίο και κάντε οµαδικές διακοπές. Κλείστε ένα ξενοδοχείο και αναβιώστε τη δική σας πενταήµερη. Και αν πάλι η οικονοµική σας κατάσταση δεν το επιτρέπει, καλύψτε ένα µικρό µέρος των εξόδων τους. Έτσι, θα ξέρετε ότι θα σας ακολουθήσουν µόνο όσοι πραγµατικά θέλουν να είναι παρόντες στο γάµο σας. Από εκεί και έπειτα, εάν τελικά αποφασίσετε να µην µπείτε σε τέτοιες διαδικασίες, θα πρέπει να επιλέξετε ένα µέρος που ταιριάζει στις προσωπικότητές σας χωρίς να παρασύρεστε από γνώµες τρίτων ή µέρη που επικαλείται η µόδα. Εάν θέλετε παραδοσιακό γάµο, µην διστάσετε να «το γλεντήσετε» σε µία ταβέρνα. Επιλέξτε κάποιο κτήµα αν είστε λάτρεις της πολυτέλειας. Αν πάλι είστε άνθρωποι της φύσης, κάντε ένα µεγάλο µπάρµπεκιου πάρτι στην εξοχή. Από την άλλη, αν θέλετε να φορέσετε τα µαγιό σας, κάντε ένα beach party που θα περιλαµβάνει εξωτικά κοκτέιλ και παιχνίδια στη θάλασσα. Ή απλά βρείτε ένα όµορφο σπίτι µε αυλή και αφήστε τη βραδιά να κυλήσει, όπως την είχατε φανταστεί…

Αστακός Ή µπέργκερ;

Το φαγητό που θα απολαύσουν οι καλεσµένοι σας είναι από τα πιο «απολαυστικά» µέρη ενός γάµου. Τι σας κάνει ωστόσο να πιστεύετε πως οι αγαπηµένοι φίλοι και συγγενείς προτιµούν το χαβιάρι από ένα ζουµερό µπιφτέκι ή µία φρεσκοζυµωµένη pizza µε φρέσκα υλικά; Η αλήθεια είναι πως συχνά σκεφτόµαστε πως ο τρόπος για να ευχαριστήσουµε τους δικούς µας ανθρώπους είναι προσφέροντάς τους το πιο ακριβό ή το πιο ασυνήθιστο έδεσµα. Η αλήθεια όµως βρίσκεται αλλού. ∆οκιµάστε να µετατρέψετε τη δεξίωση… σε µπάρµπεκιου πάρτι µε τις λαχταριστές νοστιµιές στα κάρβουνα να παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλετε και άλλα; Ποιος δεν θα ξετρελαινόταν να βρισκόταν σε ένα τραπέζι µε λαχταριστά µπέργκερ, ευφάνταστα ντιπς, τηγανητές πατάτες, hot dogs και άλλα παρεµφερή; Ή ποιος θα έλεγε όχι σε ένα γνήσιο ιταλικό γεύµα µε σπιτικές πίτσες, ζυµαρικά και τα αντίστοιχα ορεκτικά; Όσο για την τούρτα γάµου… δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε µία από τις συνηθισµένες αλλά µπορείτε ακόµα και να φτιάξετε µία µε τα χεράκια σας! Να είστε σίγουροι πως τα αγαπηµένα σας πρόσωπα θα ευχαριστηθούν όταν νιώσουν σαν στο σπίτι τους και µε απλές αλλά παν-νόστιµες γευστικές προτάσεις… σίγουρα θα τα καταφέρετε!

Say cheese!

Σε κάθε γάµο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να έχει επιλεγεί ο λάθος άνθρωπος για τη λάθος δουλειά. Ένα κοµµάτι που δεν θα θέλατε σε καµία περίπτωση να τεθεί σε τέτοιο κίνδυνο είναι αυτό των αναµνήσεων. Και µια τέτοια δύναµη στα χέρια του κρατάει ο άνθρωπος που λέγεται φωτογράφος ή κάµεραµαν. Θα έχει την ικανότητα να καταγράψει στο φακό του την ουσία του γάµου, τον παλµό της διασκέδασης και την ευτυχία στα πρόσωπα του ζευγαριού και των καλεσµένων; Ή οι εκτυπώσεις και το µονταρισµένο υλικό θα σας απογοητεύσουν δείχνοντας «στηµένες» εικόνες από τη µία και µοναδική ηµέρα στη ζωή σας;  ∆εύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει γι’ αυτό φροντίστε να ακολουθήσετε το παρακάτω εναλλακτικό σχέδιο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί άκρως διασκεδαστικό. Τοποθετήστε σε κάθε τραπέζι από µία φωτογραφική µηχανή µίας χρήσης µε τη σηµείωση ότι κατά την έξοδο των καλεσµένων θα πρέπει να παραδοθεί σε ένα συγκεκριµένο σηµείο. Με αυτό τον τρόπο, κάθε παρέα θα έχει καταφέρει να απεικονίσει µε τη δική της µατιά το γάµο ενώ είναι σίγουρο ότι όλοι οι καλεσµένοι ανεξαιρέτως θα βρίσκονται στο φωτογραφικό άλµπουµ του ζευγαριού. Όσο για το βίντεο, µπορείτε να τοποθετήσετε µία κάµερα ανοιχτή σε ένα εµφανές σηµείο και σκηνικό που θα έχετε προετοιµάσει και να παροτρύνετε τον κόσµο να δώσει τις ευχές και τις συµβουλές του στο φρεσκοπαντρεµένο ζευγάρι. Από εκεί και πέρα, µπορείτε να κοιµηθείτε ήσυχοι ότι η συγκεκριµένη ηµέρα θα µείνει στην ανάµνησή σας, για πάντα!

Γάµοι µε θεµατολογία

Στο εξωτερικό χρησιµοποιείται ο όρος concept weddings. Εδώ δεν έχει βρεθεί ακόµα αντίστοιχος όρος, γιατί προς το παρόν λίγοι είναι οι τολµηροί που το επιχειρούν. Να είστε βέβαιοι ωστόσο ότι οι γάµοι µε θεµατολογία είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό και στιλάτο µπορεί να συµβεί σε ένα γάµο. Τι συµβαίνει στην πραγµατικότητα όµως; Το ζευγάρι βρίσκει ένα θέµα πάνω στο οποίο θα προσαρµοστεί το ντύσιµο το δικό του αλλά και των καλεσµένων. Για παράδειγµα: «Παιδιά των λουλουδιών». Οι καλεσµένοι λοιπόν ενηµερώνονται πως µαζί τους θα πρέπει να έχουν κάποιο αξεσουάρ που να παραπέµπει σε εκείνη την εποχή και το ντύσιµο. Οι πιο τολµηροί µπορούν να προσαρµόσουν και όλα τους τα ρούχα στην εκάστοτε θεµατολογία. Φανταστείτε λοιπόν όλους αυτούς τους ανθρώπους να καταφθάνουν για να ευχηθούν στους νεόνυµφους! Αναζητάτε και άλλες θεµατολογίες; Rock ’n’ Roll, Cabaret, Hollywood Stars, Παραµύθια, Ταινίες, Disco, Αναγέννηση είναι ελάχιστες από αυτές που µπορούν να αναδείξουν την ηµέρα του γάµου σας στην πιο διασκεδαστική εµπειρία που θα µπορούσε να έχει ποτέ κανείς!

Ώρα για παιχνίδι

Έχετε πάει σε γάµους οι οποίοι σας προκαλούν πλήξη και σας κάνουν να περιµένετε πώς και πώς να τελειώσουν; Σε αυτή την περίπτωση, ως διοργανωτές, οφείλετε να δείτε το γάµο σας από τη σκοπιά του καλεσµένου. Σκεφτείτε, τι θα ήταν αυτό που θα σας έκανε -ως καλεσµένους- να αποτελέσετε αναπόσπαστο κοµµάτι του; Μα φυσικά να µπείτε και εσείς στο παιχνίδι! ∆ηµιουργήστε µικρές εκπλήξεις που θα κάνουν τους δικούς σας ανθρώπους να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο. Για παράδειγµα, δοκιµάστε να κάνετε ένα εναλλακτικό µουσικό διάλειµµα βάζοντας τους καλεσµένους σας να τραγουδήσουν καραόκε. Πείτε σε έναν φίλο σας να συντονίσει ένα σύντοµο διαγωνισµό χορού και επιβραβεύστε τον νικητή. Ή παίξτε ένα µικρό quiz µε τίτλο «ποιος γνωρίζει καλύτερα τους νεόνυµφους;» και κεράστε ένα γύρο µε σφηνάκια το τραπέζι που θα απαντήσει πρώτο και σωστά τις περισσότερες ερωτήσεις. Ρωτήστε τους αγαπηµένους σας ανθρώπους αν παίζουν µουσικά όργανα και πείτε τους να τα φέρουν µαζί τους σε περίπτωση που έχουν διάθεση να κάνουν ένα mini live show. Προσπαθήστε να βάλετε τη δηµιουργικότητά σας σε δράση και να εκµεταλλευτείτε στο µέγιστο το κέφι και το χιούµορ, που µπορεί να κρύβει το κοινό σας, αλλά δεν του δίνονται οι ευκαιρίες να το αποκαλύψει.

Καλή διασκέδαση!

 

 

Divas.gr

Comments are closed.

error: