Τα ήθη και τα έθιμα μιας νύφης

Για όσες θέλουν να είναι παραδοσιακές.

Τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου διαφέρουν. Υπάρχουν όμως και κάποια που ισχύουν σε κάθε μέρος της Ελλάδος. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να κάνετε κάποια από αυτά, θα δείτε ότι θα το διασκεδάσετε. Κάθε ένα από αυτά συμβολίζει κάτι και υπόσχεται ένα μελλοντικό γεγονός.

Δείτε παρακάτω κάποια έθιμα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Οι Βλάμηδες: Ο γαμπρός θα πρέπει να στείλει κάποιους φίλους του ή τον κουμπάρο για να σας φέρουν τα παπούτσια σας. Εσείς θα πρέπει να δυσκολευτείτε για να βάλετε το παπούτσι, έτσι ώστε να σας βάλουν χρήματα μέσα. Όταν μπουν τα λεφτά το πόδι σας θα είναι έτοιμο να μπει στη γόβα σας.

Ονόματα στο παπούτσι: Στη σόλα του παπουτσιού σας θα πρέπει να γράψετε όλες τις ανύπαντρες φίλες σας. Όσα ονόματα σβηστούν κατά τη διάρκεια του γάμου θα παντρευτούν άμεσα.

Στήστε το γαμπρό: Η παράδοση ταλαιπωρεί τον γαμπρό. Συνηθίζεται η νύφη να αργεί να φτάσει στην εκκλησία για να παιδέψει τον γαμπρό. Ακόμα δεν μπήκε το στεφάνι και ο γαμπρός ταλαιπωρείται.

Πατήστε το πόδι του: Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου όταν ο παπάς λέει “η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, η νύφη πατάει το πόδι του γαμπρού. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι δεν τον φοβάται καθόλου.

Η πεθερά με το γλυκό: Όταν τελειώσει το μυστήριο και το ζευγάρι πηγαίνει στο σπίτι να βγάλει φωτογραφίες, εκεί περιμένει η πεθερά της νύφης. Έχει στα χέρια ένα γλυκό και κερνάει το ζευγάρι. Έτσι ώστε η ζωή του ζευγαριού να ναι γλυκιά.

Ανθοδέσμη: Στο τραπέζι η νύφη πρέπει να πετάξει την ανθοδέσμη της στις ελεύθερες κοπέλες. Όποια την πιάσει είναι η επόμενη νυφούλα.

Όλα τα παραπάνω είναι ευχάριστα έθιμα που γίνονται σε πολλούς γάμους. Αν όσα λέει η παράδοση ισχύουν, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Κάποιοι τα πιστεύουν, άλλοι απλά γελάνε. Ωστόσο είναι ευχάριστες συνήθειες που θα κάνουν εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας να γελάσετε. Επιλέξτε ποια θέλετε να κάνετε και διασκεδάστε όσο μπορείτε.

Αυτή η ημέρα είναι μοναδική!

 

jenny.gr

Comments are closed.

error: