Συμβουλές ομορφιάς για λαμπερές νύφες

Συμβουλές ομορφιάς για λαμπερές νύφες. Παντρεύεστε.... ναι , παντρεύεστε!

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και εσάς σας κατακλύζει το άγχος και η αγωνία για το πόσο λαμπερή και φρέσκια θέλετε να φαίνεστε εκείνη την ημέρα.

Μαλλιά: Το νέφος, το πιστολάκι, το βιαστικό λούσιμο , το πιάσιμο σε ένα σημείο και όχι μόνο, καταστρέφουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

Ξεκινήστε αλλάζοντας κάποιες κακές συνήθειες, ελαττώστε (ή κόψτε) το κάπνισμα, το αλκοόλ και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνη Β (ψάρια , αυγά , ξηροί καρποί) που θα σας δώσει λάμψη και ζωντάνια.

Πηγαίνετε στο κομμωτήριο και κάντε μια φορά στις 20 μέρες μάσκα μαλλιών και μια φορά το μήνα να καθαρίζετε τις άκρες από την ψαλίδα.

Σώμα: Ο γάμος σας είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια σωστή διατροφή και άσκηση (εντάξει, δεν λέμε να γίνετε και Σταλόνε), αλλά μια ωρίτσα διάδρομο και ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα αεροβική που ξεδίνεις και στο χορό θα σας κάνει αγνώριστες.

Και ένα ακόμα μυστικό που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε; Το νερό. Πίνετε πολύ νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα).

Πρόσωπο: Ξεκινήστε τουλάχιστον 6 μήνες πριν το γάμο να κάνετε καθαρισμούς προσώπου. Σε περίπτωση ακμής καλό θα ήταν να δείτε ένα δερματολόγο.

Κάθε πρωί να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας και το βράδυ να βάζετε μια καλή κρέμα νυκτός.

Η κρέμα ημέρας με την κρέμα νύχτας έχουν τελείως διαφορετικές λειτουργίες γι' αυτό μην τις ξεχνάτε. Τέλος μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε μάσκες ομορφιάς τις οποίες είτε θα φτιάξετε μόνες σας είτε θα αγοράσετε αυτές του εμπορίου.

Μάτια: Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και πρέπει να λάμπουν από χαρά που ήδη την έχετε αλλά και από ομορφιά που θα την αποκτήσετε ως εξής: 1) με καλό ύπνο 2) όχι πολύ αλκοόλ 3) όχι στο πολύ αλάτι (κατακράτηση και πρήξιμο) 4) όχι σε χώρους με πολύ καπνό 5) ναι στην μάσκα ματιών μια φορά την εβδομάδα 6) κομπρέσες με χαμομήλι βοηθούν στην καθαριότητα των ματιών.

Εξαιρείται βέβαια η μέρα του μπάτσελορ. Κατανοητό, αρκεί να γίνει τουλάχιστον μια βδομάδα πριν, ούτως ώστε να προλάβετε να ανανεωθείτε μετά την κραιπάλη.

Χείλη: Για υγιή χείλη κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα με μια οδοντόβουρτσα και χλιαρό νερό και απλώστε λίγο βούτυρο κακάο για ενυδάτωση. Να προτιμάτε τα κραγιόν με αντηλιακή προστασία ακόμα και το χειμώνα.

Λαιμός: Το μόνο σημείο που φανερώνει την ηλικία μας... και αυτό γιατί δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία! Ο λαιμός δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες και χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση, περισσότερη και από το πρόσωπο.

Πρώτα όμως κάντε του μια μαλακή απολέπιση ( το δέρμα του λαιμού είναι πιο λεπτό από του προσώπου).

Πόδια και χέρια: Αρχίστε το μανικιούρ και πεντικιούρ 3-4 μήνες πριν. Στο nail studio θα σας κάνουν ότι ακριβώς χρειάζεται για να δείχνετε τα πόδια και τα χέρια σας άφοβα. Εσείς στο σπίτι μην ξεχνάτε την κρέμα χεριών και ποδιών πρωί και βράδυ.

Η ώρα η καλή!

 

familylife.gr


 

Comments are closed.

error: